|
|
|
|
|
 |
مشاهده طرح تحقیقاتی |
 |
|
|
|
| شناسه طرح |
82152/126 |
| کد داخلی |
|
| كد سه حرفی دانشگاه یا سازمان مجری اصلی |
uni25or1 |
| نام دانشگاه یا سازمان مجری اصلی |
سازمان آب و برق خوزستان |
| نام گروه یا دانشكده یا بخش محل اجرای طرح |
شخص حقیقی |
| عنوان فارسی |
بررسی نیازآبی و میزان برداشت آب ماهی سراهای مناطق گرگر ، خرمشهر آبادان |
| زبان |
فارسی |
| خلاصه طرح به فارسی |
جکیده :
7
صنایع شیلات و آبزی پروری به منظور توسعه ء رشد و شکوفائی درتولیدات خود به صنایع آبی
مطمئن از حیث کمی وکیفی نیاز دارند که این مهم با توجه به اقلیم گرم و خشک استان خوزستان و نیز
وضعیت ویژه آراشی مناطق مختلف از آهمیت بیشتری برخوردار است .
ازجمله عوامل تآثیرگذار در امرتولید آبزیان در استان خوزستان میتوان به درجهٌ حرارت بالای
هوا , دور تسبتاً طولاتی گرما . کمبود ریزشهای جوی و پراکندگی آنها . کیفیت پائین آآب مصرفی و
نفوذ پذیری متغیر خاک آشاره نمود . با شناخت و تعیین مژلفه های فوق آلذکر می توان توصیههای
کارشناسی را درجهت کاهش آّب مصرفی و برداشتی آبزی پروری ارائه نمود .
آزمیان حدود چهار میلیون هکتار اراضی واقع در استان خوزستان بالغ بر یک میلیون آن را اراضی
کلاسهای 137 تا تشکیل داده که به دلیل نامناسب بودن جهت امر کشاورزی دارای موقعیت ممتازی
به منظور ایجاد و توسعهٌ ماهی سراها و مزارع پرورش میگو و ماهی می باشند . چنانچه به ازاء هر
هکتار از این آراضشی حدود ۵ تن پروتئین سفید در سال تولید شود » از کل آراضی ذکرشده در استان
سالانه . حدود ۵ میلیون تن عایدات غذائی و پروتئینی متوجه استان و کشور خواهد گردید . از این رو
شناسائی و تین محصل دقیق اراضی فوق الاک ر . آب مورد نیاز این اراضی , شناخت پتانسیلهای
آبی و آگاهی از سایر پارامترهای ذیربط دراین زمینه آمری لازم میباشد و موجب استفاده بهینه از منایع
آبی کشور میگردد .
با همین هدف دفتر تلفیق و بیلان منابع آّب براساس مسئولیتی که توسط کمیته تخصیص اداره کل
امور آب استان به آن محول شده با بررسیهای علمی و کارشناسی صحرائی و نیز مطالعهٌ گزارشهای
منتشره توسط ادلره کل شیلات و آبزیان استان و نیز انجام تحلیلهای آماری و پردازشهای لازم درصدد
تعیین آب مصرفی و برداشتی مزارع پرورش ماهی درحوزه کارون (مناطق گرگر . خرمشهر و آبادان )
برآمد . گزارش حاضر حاصل تلاش اینجانب و کارشناسان با تجربه دفتر تلفیق و بیلان منابع آب بوده
که با همکاری » هماهنگی و تبادل نظرهای متعدد نهایتاً به شکل فعلی تدوین گردیده است . امید است
مدیران » صاحب نظران و کارشناسان محترم با ارسال نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود » ما را در جهت
تصحیح و تکمیل این گزارش و مطالعات برای سایر مناطق استان مساعدت فرمایند انشاءل.. |
| واژههای کلیدی به فارسی |
نیاز آبی- میزان برداشت آب ماهی سراهای مناطق گرگر -خرمشهر و آبادان |
| تاریخ تصویب |
1381/10/7 |
| تاریخ پایان (ارسال گزارش نهایی) |
1382/11/3 |
| مدت زمان اجرا به ماه (مصوب) |
12 |
| در راستای اولویتهای دانشگاه |
بله |
| ارجاع به كمیته اخلاق |
بله |
| وضعیت كنونی طرح |
خاتمه یافته |
| مجری اصلی |
--علی سلیمانی دزفولی-- |
| مجریان |
---- |
| همکاران |
---- |
| تغییرات در نظام مدیریتی |
بله |
| نشانی اینترنتی طرح (دریافت فایل) |
دریافت |
| تاریخ بهروز رسانی |
1404/7/14 |
| داوران طرح |
[hidden] |
| دفعات مشاهده |
51 بار |
|
برگشت به فهرست
|
|
|
|
|
|
|
|