[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
معرفی::
اخبار و رویدادها::
ثبت نام ::
ارسال پروپوزال::
فرم ها ::
دستورالعمل ها::
اولویت های پژوهشی::
پروژه های خاتمه یافته::
پایان نامه های خاتمه یافته::
پایان نامه های حمایتی::
مقالات::
کتاب ها::
عملکرد::
فعالیت های پژوهشی::
انتشارات الکترونیکی::
پرسش از مدیر سامانه::
ارتباط با ما::
::
::
اطلاعیه
اطلاعیه فرصت مطالعاتی
..
اطلاعیه
اطلاعیه جذب سرباز نخبه
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: مشاهده طرح تحقیقاتی ::
شناسه طرح 9621693
کد داخلی
كد سه حرفی دانشگاه یا سازمان مجری اصلی uni25or1
نام دانشگاه یا سازمان مجری اصلی سازمان آب و برق خوزستان
نام گروه یا دانشكده یا بخش محل اجرای طرح دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
عنوان فارسی مطالعه میزان آسیب پذیری بخش کشاورزی حوزه کارون بزرگ با رویکرد مسائل آب
زبان فارسی
خلاصه طرح به فارسی چکیده 2 ۱ ای سیر ن ال : ۹ سار آسیب‌پذیری وضعیتی است که در نتیجه‌ی آن واحد تولیدی, قدرت مقابله با شرایط نامطلوب را از دست می‌دهد. مفهوم آسیب‌پذیری تابعی از سه عنصر: مواجه شدن با خطرء حساسیت و توانایی سازگاری است. آسیب‌پذیری در حقیقت شامل حساسیت و طبیعت منابع می‌باشد. و هدف از ارزیابی آن در زمینه مسائل مربوط به آب. کمک به تبیین سیاست‌های کاربردی و عملی برای مدیریت منابع آب در مسیر بهره‌بردآری پایدار از آن‌ها می‌باشد. از آن‌جایی که واحدهای تولیدی بخش کشاورزی به میزان زیادی به کمیت و کیفیت آب برای کار تولیدی‌شان وابسته هستند؛ با ارزیابی میزان آسیب‌پذیری این واحدها نسبت به کاهش کمیت و کیفیت آب می‌توان گام موْئُری در جهت مدیریت بهتر منابع آبء برداشت. بنابراین, پژوهش حاضر با هدف مطالعه میزان آسیب‌پذیری بخش کشاورزی با روبکرد مسائل آب با روش آمیخته (کمی و کیفی). در سه فاز انجام گردید. جامعه آماری پژوهش متشکل از واحدهای تولیدی کشاورزی به تعداد ۵۲ واحد که در حوزه رود کارون واقع شده‌اند. می‌باشند که ۳۸ واحد از بین آن‌ها به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب گردیدند. در فاز اول پژوهش جهت سنجش وضعیت آسیب‌پذیری. چک‌لیستی محقق‌ساخت طراحی گردید که روایی آن توسط گروهی از متخصصین ترویج و آموزش و اقتصاه کشاورزی تأیید شد. جهت وزن- دهی گویه‌ها و موْلفه‌های این چک‌لیست. پرسشنامه‌ای با تکنیک ۸11۳ نیز طراحی گردید. نجزیه و تحلیل داده‌های این فاز در محیط نرم‌افزارهای ورپ 5055 ۰ [1:266 و 0166 -) 11306۳1 انجام شد. برای محاسبه میزان آسیب‌پذیری از موّلفه‌های در معرض بودن (ع1:30087) ,. حساسیت (56181117117) و ظرفیت انطباقی(2۳020(17-) ۸0200۷6) استفاده شد که هر کدام از این موْلفه‌ها با استفاده از فرمول می‌بار و الدز(2005) به‌دست آمدند. سپس واحدهای تولیدی با استفاده از اطلاعات مربوط به این فاز در محیط نرم‌افزار 5099 و با روش 16-11362808 خوشه‌بندی شدند و وضعیت هر کدام از موّلفه‌های آسیب‌پذیری مشخص گردید. در فاز دوم پژوهش نیز با استفاده از روش تحلیل محتوا و با تکنیک مصاحبه به ریشه‌یابی آسیب‌پذیری کشاورزی پرداخته شد. به منظور تهیه نقشه پهنه‌بندی وضعیت آسیب‌پذ‌یری کشاورزی در فاز سوم پژوهش, با استفاده از اطلاعات خوشه‌بندی مربوط به فاز اول پژوهش و نیز مختصات نقاط مورد مطالعه و با استفاده از نرم‌افزار ۶18) ۸۲۵ نقشه پهنه‌بندی موّلفه‌های آسیب‌پذیری مربوط به واحدهای تولیدی مورد مطالعه ترسیم گردید. بر اساس یافته‌های به‌دست آمده؛ ۷۸/۹ درصد واحدها به میزان بیش از ۵درصد به آب وابسته هستند؛ این در حالی است که ۶۳/۲ درصد واحدها منبع آب‌شان. رودخانه است. همچنین نیز ۷۸/۹ درصد واحدها از میزان آب در دسترس‌شان برای کار تولیدی راضی بودند. اما فقط ۵۰ درصد واحدها از میزان کیفیت آب واحدشان, رضایت داشتند. نتایج آزمون‌های مقایسه میانگین نشان داد که بین آسیب‌پذیری واحدهای تولیدی از نظر میزان حساسیت به کیفیت آب و تحت پوشش بیمه بودن واحد. تفاوت آماری معنی‌داری وجود دارد. به طور کلی ۵/۳ درصد واحدهای مورد مطالعه نسبت به کاهش کمیت و کیفیت آب در وضعیت آسیب‌پذیری بالاء ۲/۶ درصد آن‌ها در وضعیت آسیب‌پذیری خیلی کمی» و اکثریت واحدها ‎۵۷/٩(‌ درصد) در وضعیت آسیب‌پذیری کم. قرار گرفته بودند. واژه‌های کلیدی: آسیب‌پذیری» کمیت و کیفیت آّبء واحدهای تولیدی کشاورزی, رود کارون.
واژه‌های کلیدی به فارسی آسیب‌پذیری-کمیت و کیفیت آّب واحدهای تولیدی کشاورزی, رود کارون بزرگ
تاریخ پایان (ارسال گزارش نهایی) 1396/6/21
مدت زمان اجرا به ماه (مصوب) 24
در راستای اولویتهای دانشگاه بله
ارجاع به كمیته اخلاق بله
وضعیت كنونی طرح خاتمه یافته
مجری اصلی --سمیرا جابری--
مجریان --
همکاران --منصور غنیان--
تغییرات در نظام مدیریتی بله
نشانی اینترنتی طرح (دریافت فایل) دریافت
تاریخ به‌روز رسانی 1404/7/14
داوران طرح [hidden]
دفعات مشاهده 9 بار
برگشت به فهرست
Persian site map - English site map - Created in 0.23 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4725